НОВИНИ

Очаква ни слънчева събота

bnt avatar logo
от БНТ
13:26, 06.10.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса в комбинация със слаб до умерен северозападен в Източна България и по Черноморието североизточен вятър. Следобед облачността ще продължи да се увеличава, но изолирани превалявания се очакват главно в планинските райони от Южна България.

През нощта облачността ще намалее, вятърът ще отслабне и минималните температури утре ще бъдат малко по-ниски в сравнение с днес. В София след 10° тази сутрин утре ще бъде около 7°, в повечето райони между 6 и 11 градуса, малко по-ниски на места в котловините и низините, а на морския бряг от 12° до 14°.

Максималните температури в съботния ден ще бъдат между 21 и 26 градуса, в София 21°. Ще бъде слънчево, със слаб в Северна България умерен вятър с посока от запад-северозапад.

По Черноморието също ще бъде слънчево. И там вятърът ще бъде слаб до умерен, но от запад-югозапад. Вълнението на морето ще остане слабо.

Много добри условия за туризъм и разходка в планините утре - слънчево време, умерен вятър с посока от запад-северозапад и максимални температури в курортите от 12 - 13 градуса на Алеко и Мальовица до 19 градуса в Банско. В Боровец и Пампорово около 14 - 15 градуса.

С валежи ще бъде за пореден ден в Северна Европа. В останалата част от континента, включително и на Балканите, ще бъде слънчево и по-топло от обичайното за сезона.

В неделя се очаква слабо затопляне, но след слънчевото начало на деня в следобедните часове на отделни места ще превали.

Със силен вятър ще нахлува по-хладен въздух и привечер и през нощта срещу понеделник температурите ще се понижат чувствително, като максималните в понеделник ще бъдат между 13 и 18 градуса. През следващите дни се очаква затопляне.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световната купа по скокове на батут НА ЖИВО по БНТ 3
Световната купа по скокове на батут НА ЖИВО по БНТ 3
Тийнейджър заплаши с пистолет съученици в клас
Тийнейджър заплаши с пистолет съученици в клас