НОВИНИ

Популярни футболни лица разкритикуваха решението за това Унгария - България да се играе без публика на "Колежа"

Филип Филипов, Стойчо Младенов, Даниел Боримиров и Станислав Ангелов коментираха казуса с двубоя, който трябва да се проведе на 16 ноември

бфс потвърди ботев играе колежа края сезона
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
21:05, 10.11.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Действащи футболни ръководители и бивши състезатели на националния отбор се обединиха около мнението, че евроквалификацията България - Унгария трябва да се играе пред публика.

Припомняме ви, че в началото на седмицата, по препоръка на УЕФА, бе обявено решение срещата на 16 ноември (четвъртък) да бъде преместена от София в Пловдив и да се проведе при закрити врата заради "сигнали за готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред".

Тази новина предизвика редица полемики, като в крайна смета редица популярни футболни лица у нас се обявиха против тази разпоредба и изразиха съжаление, че трибуните на стадион "Христо Ботев" ще останат празни

"Само с една дума мога да го кажа - абсурдно. Смятам, че това е и позицията на целия български народ. Абсурдно е да играеш мач при затворени врати при положение, че никой не ти го налага", заяви изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов.

"Иска ми се срещу Унгария да има фенове, които да изразят подкрепа към отбора, пък след това да правят каквото искат. Това е национален отбор и трябва да бъде подкрепен, без значение битките, които се водят", коментира бившият национален селекционер Стойчо Младенов.

"Футболът винаги е бил за феновете, така че е жалко, когато подобни важни мачове се играят пред празни трибуни", сподели един от героите от САЩ 1994 и настоящ изпълнителен директор на Левски Даниел Боримиров.

"Не е лошо да се седне на по-широка дискусия и да се намери общ път. Не може да стане просто с оставка. Ако ще се прави някаква промяна, нека тя да е за благото на футбола. Хубаво е наистина вече да тръгнем наново. Не е задължително да ги "изчегъртваме" старите, а по-скоро да седнем и да се разберем като големи хора", призова бившият футболен национал Станислав Ангелов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение разлюля съседна Румъния
Земетресение разлюля съседна Румъния
Шумен срази Левски като гост в октриващия двубой от 6-ия кръг в НБЛ
Шумен срази Левски като гост в октриващия двубой от 6-ия кръг в НБЛ