НОВИНИ

Студенти от Варна събират пластмасови капачки с благотворителна цел

Варна се включи в световната кампания за събиране на хартия и пластмасови капачки с благотворителна цел, организирана по повод Деня на Земята. Парите от нея ще са за купуването на медицинска апаратура. Инициатори на акцията са студентите от Медицинския университет и Висшето военноморско училище в града, съвместно с фондация “Вярвам и помагам”.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петя Иванова
10:22, 30.04.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Светла Дончева е студентка по медицина към великотърновския филиал на Медицинския университет във Варна.

Светла Дончева- студентка
“Нося капачките от Велико Търново. Видях за събитието във Фейсбук. Във Велико Търново мисля, че си нямаме такава кампания, пък аз съм много активна по отношение на такива дейности и доброволчества.”

Вместо да изхвърля капачките от пластмасовите бутилки, ден след ден Светла ги събира, за да ги дари в помощ на бебетата.

Светла Дончева- студентка
“ Не е трудно. Изобщо не е трудно! Махаш капачката, слагаш я някъде и после отива в помощ на някого. А и пластмасата по-добре да не се изхвърля в коша, а да се събира.”

Екипът на БНТ във Варна също се включи в кампанията. След приключването на акцията събраните капачки ще бъдат предадени на Фондация ”Вярвам и помагам”. Младите хора се надяват, че средствата от пластмасата ще стигнат за кувьоз и модерна техника, от които спешно се нуждае АГ болницата във Варна.

Доника Божинова – организатор на кампанията
“Надяваме се максимално много средства да съберем, защото за самата кауза са необходими много средства и ние не можем да допринесем изцяло, но все пак се надяваме да е достатъчно.

През миналата година само във Варна бяха събрани и предадени за рециклиране близо 9 тона капачки, които струват около 4000 лева. С тези пари беше купена апаратура за отделението по неонатология във Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 млади шахматисти участваха в Пловдив на турнир срещу дрогата
Над 100 млади шахматисти участваха в Пловдив на турнир срещу дрогата
Григор Димитров остава пети в света
Григор Димитров остава пети в света