НОВИНИ

Борисов посети първата COVID болница в Пловдив. Имаме ръст на производството, отчете премиерът

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
14:58, 13.11.2020 (обновена)
Чете се за: 01:32 мин.
У нас

Производството у нас продължава да е в подем за пети пореден месец. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство в сравнение с август. Единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС. Това заяви премиерът Борисов във фейсбук профила си и малко след това обяви, че от днес Пловдив има COVID болница. Става въпрос за общинското лечебно заведение "Св.Мина".

Европа и светът са в криза, а българското производство расте. Така премиерът Борисов отчете положителните данни за страната ни, които по думите му идват на фона на невиждана световна криза.

Премиерът отговори и на политическите си опоненти като посочи, че лятото не е било пропуснато време, тъй като кабинетът е подкрепил бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не е спряла да работи.

Премиерът Борисов посети и завод за преработка на тежки метали край Пловдив заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов. В новото високотехнологично предприятие са вложени малко над 254 милиона лева, а инвестицията подпомага работата на близо 4000 миньори, заети в областта.

При посещението стана ясно, че държавата, ще помогне с изграждането на довеждащ път до предприятието за над 1 милион лева.

Бойко Борисов, министър-председател: Само България върви напред и ако се стегнем и не се плашим ... нашите герои доктори лекуват по 1 000 души вече връщаме на работа. Всички сме минали вече COVID-а, защо е този зор да паникьосваме хората и да затваряме. Нужно ли е да затворим този завод? Напротив, вие трябва да работите, да продължавате да давате високи заплати.

Лъчезар Борисов, министър на икономиката: Важното е, че и по време на криза в България инвестициите се случват. Това не е единствената инвестиция. Имаме 24 сертифицирани обекта. И по време на криза българската икономика успява да привлича инвеститори и да пази работни места.

При обиколката си Борисов посети и Пловдив и стана ясно, че градът вече има COVID болница. Премиерът се срещна с кмета Здравко Димитров пред болничното заведение, където градоначалникът се лекува от короновирус.

Бойко Борисов, министър-председател: От стаята работи все едно си в кабинета. Давайте направо го изписвайте ... 2, 3 дни в болница ... ето го здрав като камък вместо да работи, вие го държите тука. 9, 10, 11-я е ужасен ден ... дотогава беше леко и при вас така. Тогава действайте докторите ... пускайте ги да си отиват вкъщи не ги психясвайте хората.

Премиерът увери, че правителството е предприело всички необходими действия, за да има достатъчно медикаменти в борбата срещу пандемията.

Бойко Борисов, министър-председател: Обяснявайте, че недостиг на лекарства няма, а има презапасяване и за всички видове ваксини сме платили. Излезе ли добра ваксина ще я имаме.

В общинската болница "Св. Мина" са разкрити 90 легла с възможност за добавяне на още 50, което ще стане поетапно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мелцер и Роже-Васлен стигнаха финала в София и взеха последния осми билет за Лондон
Мелцер и Роже-Васлен стигнаха финала в София и взеха последния осми билет за Лондон
Борисов връчи сертификат за голям инвеститор на металургична компания в Пловдив
Борисов връчи сертификат за голям инвеститор на металургична компания в Пловдив