НОВИНИ

Брутален случай на насилие в Перник

Варсен Такворян
от Варсен Такворян
09:02, 31.07.2024 (обновена)
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

На 29 юли, около 04:40, жена на 56-годишна възраст е нападната от непознати непълнолетни лица. На кадрите от охранителните камери се вижда, че младежите приближават жената и секунди по-късно тя вече е свалена на земята след множество удари в главата и корема. Пострадалата е в тежко състояние в пернишката болница, а лекарите се борят за живота ѝ. Извършителите са установени.

Единият от извършителите е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за най-тежката мярка – задържане под стража. Вторият младеж към момента е разпитан в качеството му на свидетел.

"На сутринта разбрах за този случай. Казаха, че сестра ми е пребита и че трябва да ходя да я видя, кой е бил, какво се е случило. Тя е в кома, не може да говори и е в шок. Пребита е от бой - ребра, кръст, всичко. Тези вероятно не са я познавали, минавали са от тук и са я пребили от бой", заяви Христо Симеонов, брат на пострадалата.

"Двамата младежи са задържани. Събрани са достатъчно доказателства и единият от тях е привлечен като обвиняем. Това, което е изяснено към момента, че те не са се познавали с жената. Няма някаква конкретна причина, поради която са я нападнали и е пребита от бой", допълни Венцислав Алексов, говорител на МВР - Перник.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
220 плувци са записани до момента за плувния маратон „Галата-Варна“ (ВИДЕО)
220 плувци са записани до момента за плувния маратон „Галата-Варна“ (ВИДЕО)
Пожарът в Славянка застрашава гръцко село
Пожарът в Славянка застрашава гръцко село