НОВИНИ

Димитър Бербатов пред БНТ: Ако Михаил Касабов не бъде вписан в Търговския регистър, значи се подготвя нещо не както трябва (ВИДЕО)

Бившият български футболист взе участие днес в откриването на първата по рода си фотоизложба, посветена на емблематични моменти от неговата кариера. Експозицията е по идея на Асоциация "Докосни дъгата" и се намира в едно плевенско училище

димитър бербатов бнт михаил касабов вписан търговския регистър значи подготвя нещо както видео
bnt avatar logo
от БНТ
20:01, 01.12.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Димитър Бербатов откри днес в Плевен първата по рода си фотоизложба с емблематични моменти от неговата футболна кариера, като експозицията се намира в най-голямото училище в града - СУ "Иван Вазов".

Инициативата е по идея на Асоциация "Докосни дъгата", а в рамките на петъчния ден десетки ученици от учебното заведение имаха възможност да се докоснат до рекордьора по брой отбелязани голове с фланелката на националния отбор, както и да беседват с него.

"Постигнал съм неща, които са увековечени в това училище. Но все пак аз също съм човек и се радвам, че мога да влияя по такъв начин на децата и да им дам пример за тяхното развитие", сподели Бербатов в интервю за БНТ.

Пред нашата камера кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) коментира и актуалните събития в централата и по-конкретно действията около вписването на временно изпълняващия длъжността ръководител на централата Михаил Касабов в Търговския регистър.

"Когато вече е подадена оставка от президента, не може да има двама представляващи една федерация. Трябва да има един. Споменато е името на Михаил Касабов - той трябва да бъде вписан в 7-дневен срок в Търговския регистър. Ако не се случи, значи се подготвя нещо не както трябва. А когато се случи, това означава, че той всъщност трябва да проведе този изпълком, а не Борислав Михайлов. Трябва да бъде решено къде и как ще се проведе конгресът", заяви бившият състезател на Манчестър Юнайтед.

Седемкратният носител на приза "Футболист на годината" не пропусна и темата с отстранените клубове от БФС, пояснявайки защо те трябва да бъдат върнати като членове на централата.

"Разбира се, че трябва да бъдат върнати тези клубове. Вижда се тенденцията, че когато те биват изключени, не могат да гласуват за своя кандидат на конгреса и следователно той започва с минус няколко гласа. Това е несправедливостта в цялата история", завърши Димитър Бербатов.

Автор: Радостин Любомиров

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Тревожност" - новият сериал на БНТ за историите на хора, потърсили помощ от психотерапевт
"Тревожност" - новият сериал на БНТ за историите на хора, потърсили помощ от психотерапевт
Дидие Дешан ще пропусне церемонията по теглене на жребия за Евро 2024 заради операция
Дидие Дешан ще пропусне церемонията по теглене на жребия за Евро 2024 заради операция