НОВИНИ

Компроматите и скандалите във властта. Кой има полза от тях?

bnt avatar logo
от БНТ
09:49, 19.06.2020
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

В една нормална държава подобни снимки, не биха били предмет на коментар. Нивото е доста ниско, обяви в Сутрешния блок на БНТ политологът Румяна Коларова в коментар на фотосите от спалнята на премиера Бойко Борисов.

"В тези снимки има два момента - те са един вид заплаха, човек, който може да влезе в спалнята му, докато спи, това е заплаха. Същевременно това е и обида, защото да кажеш, че един човек си държи в държавна резиденция пачки от по 500 евро, в нощно шкафче, това е много брутална обида. Ако трябва да помисля каква е целта на подобна атака – очевидно всички знаем, че Бойко Борисов е чистолюбив човек и това е насочено точно срещу неговото честолюбие", настоя тя.

Според нея опитът на премиера Борисов да отговори е бил неовладян, с непремерена реакция, а и лошо изиграна.

"Той обаче направи един сполучлив ход, като се опита да прехвърли част от това унижение на президента, защото може да се каже, че е изключително неприлично за един държавен глава да се занимава с дрон. Не прилича на един президент да си играе с дрон, а още по-малко с този дрон да се закача със съседа му министър-председател", коментира Коларова.

"Без всякакво съмнение, това е продължение на ударите, които дотук се нанасят, но доколко тези скандали се продуцирани отвън, вече това е друг въпрос", обясни на свой ред социологът Кольо Колев.

Кой ги прави скандалите?

"Без съмнение това не е, разбира се, Румен Радев, който с дрон е влязъл вътре и снима Бойко Борисов как спи гол, с "Глог" до главата, а и с пачките. Да, това е удар отвън и това съвсем разбира се не е дело на президента, не е и на БСП. Не е дело на политическата опозиция", настоя Колев.

По думите му има два варианта – единият е подгонените от прокуратурата олигарси, "а другият е, че за да имаш достъп до това, което видяхме, снимките и записите, които излязоха преди това, това означава, че си бил вътре, едва ли не в спалнята на премиера. Това не е НСО, това са вътрешният кръг на премиера", посочи още той.

Според Румяна Коларова ударът е примитивен, но изключително работещ, защото удря директно върху избирателите на ГЕРБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
24-тото издание на София Филм Фест - през лятото и есента
24-тото издание на София Филм Фест - през лятото и есента
ФИФА определи формата на квалификациите за Мондиал 2022
ФИФА определи формата на квалификациите за Мондиал 2022