НОВИНИ

Минеков предаде поста на новия служебен министър на културата

Айше Сали
от Айше Сали
18:05, 03.02.2023 (обновена)
Чете се за: 02:55 мин.
У нас
Слушай новината

Единственият нов министър в служебното правителство "Донев 2", както още вчера стана ясно, е на културата- Найден Тодоров. Предаването на поста между него и предшественика му Велислав Минеков беше съпътствано от високи оценки на двамата един към друг.

Новият министър в служебното правителство беше представен от премиера Гълъб Донев на първото заседание на новия кабинет.

"Да поздравим с "добре дошъл" министър Найден Димитров - маестро, вече сте министър! Сигурен съм, че диригентът ще помага на министъра да управлява сферата на културата в съзвучие.

Донев към Найден Тодоров: Сигурен съм, че диригентът ще помага на министъра да управлява сферата на културата в съзвучие

По-късно при предаването на поста в Министерството на културата единственият сменен министър Велислав Минеков изрази увереност, че Найден Тодоров ще се справи.

Министърът на културата Найден Тодоров - новото попълнение в кабинета "Донев 2"

"Много се радвам, че се видяхме тук, щастлив съм, че идва един наистина достоен човек на това място. Убеден съм, че той ще се справи. Напълно съзнателно мога да кажа, че той е достоен, най-точният, който можеше да бъде посочен за министерството. Бедата е, че г-н министърът го очакват серия от трудности, преодоляват се, моля г-н министъра да се пази от хвалбите, хваленият министър не е добър министър. Критиката ще бъде всеки ден", каза Велислав Минеков.

"Искам да благодаря на министър Минеков за свършената работа, защото тя е много повече от това, което се вижда. Хората винаги виждат първо проблемите, а свършеното остава на заден план. Само че като човек, който е бил в системата, аз съм видял и свършеното. Видял съм и няколко ситуации, в които културата е била спасена от Минеков, за което му благодаря. Има много работа да се върши, в културата винаги има какво да се свърши и в културата работата никога не е свършена, защото там няма цел, а е процес", каза Найден Тодоров.

По традиция освен поста, старият министър предава на новия и копие на "Манасиевата хроника".

Снимки: Десислава Кулелиева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арда Кърджали приключи подготовката си със загуба от датчани
Арда Кърджали приключи подготовката си със загуба от датчани
ЦСКА 1948 уреди още една контрола преди старта в Първа лига
ЦСКА 1948 уреди още една контрола преди старта в Първа лига