НОВИНИ

Над 40° ни очакват в четвъртък и петък

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 10.07.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево и все по-горещо ще бъде в близките дни, като очакванията са в четвъртък петък да има температури над 40°.

Слънчево ще бъде и днес, с максимални температури между 30° и 35°, Черноморието - между 27° и 30°. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, на морския бряг - от югоизток.

Утре ще се задържи слънчево, в комбинация със слаб до умерен запад-северозападен вятър. Температурите ще се повишат още и максималните ще бъдат между 32° и 37°, в София - около 32°.

Предупреждение от първа степен - код жълто за опасно високи температури, стойности над 35°, е в сила на 11 юли в по-голямата част от страната. Има опасност и от пожари. По Черноморието максималните температури ще бъдат около 28°-30°. Ще бъде слънчево, ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Вълнението на морето ще бъде слабо. Температурата на морската вода е 24°-26°.

Много добри условия за туризъм в планините - ще преобладава слънчево време. Ще бъде обаче ветровито, ще духа умерен до силен северозападен вятър.

Температури там също ще се повишат и максималните по най-високите върхове ще бъдат от в курортите ще са от 10 до 15 градуса.

Горещо и безоблачно ще остане времето у нас до края на седмицата, с изключение на вечерните часове в петък и през нощта срещу събота, когато на изолирани места, с по-голяма вероятност в Северна България, е възможно да превали и прегърми.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откраднаха 13 камбани от нос Калиакра
Откраднаха 13 камбани от нос Калиакра
Българският отбор се завърна от световното първнство по художествена гимнастика за девойки
Българският отбор се завърна от световното първнство по художествена гимнастика за девойки