НОВИНИ

Слънчево и горещо време днес

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 11.07.2023
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Днес yе бъде предимно слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб, до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, в София - около 32°.

И по Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат от 28° до 30°. Температурата на морската вода е от 24° до 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра - около 17°.

В сряда ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, по Черноморието – от 28° до 32°.

В четвъртък и петък ще бъде слънчево и горещо. Повишението на температурите ще продължи и в петък максималните в повечето райони ще бъдат между 37° и 42°. В петък привечер и през нощта срещу събота над Северна България ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще прегърми, възможно е и да превали, а северозападният вятър ще се усили.

В събота ще преобладава слънчево време, но на изолирани места в планинските райони ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат с 4-5°, но ще се задържи горещо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите ще обсъдят бюджетите на ДОО и НЗОК на първо четене
Депутатите ще обсъдят бюджетите на ДОО и НЗОК на първо четене
Анге Постекоглу: Ще бъде щастлив, ако мога да разчитам на Хари Кейн
Анге Постекоглу: Ще бъде щастлив, ако мога да разчитам на Хари Кейн