НОВИНИ

В Пловдив тази вечер учредяват партия "Продължаваме промяната"

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:51, 15.04.2022
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Четири месеца след като влезе във властта "Продължаваме промяната" става партия. Учредителното събрание се провежда тази вечер в Пловдив. Очаква се Кирил Петков и Асен Василев да бъдат избрани за съпредседатели.

На място има близо 1000 делегати от цялата страна. Като партия "Продължаваме промяната" ще могат да се явяват самостоятелно на изборите. Изявиха намерение голяма част от структурите им да функционират в интернет.

Мотото на кабинета "Нулева толерантност към корупцията" остава водеща цел и на партията.

"Истината е, че като започнем да чистим има мръсотия и тя хвърчи навсякъде, виждаме я всеки ден, хората в парламента се допират до нея всеки ден. И чистенето не е чиста работа, за съжаление, но някой трябва да я свърши. И в процеса на чистенето трябва да отпушим неща, които са затлачвани с десетилетия, системи, които не работят с десетилетия и това отнема много време, кураж, нерви и изисква страшно много подкрепа и съмишленици", заяви Асен Василев, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната".

"Сами не можем, но колкото повече работим заедно, колкото повече бутаме в една посока, толкова повече промяната започва да се случва. Нормално е, че ще направим много грешки. Грешките, които не трябва да правим и до този момент мога да кажа честно, че не сме направили - да направим решения, които сме знаели, че са грешни и да сме го направили въпреки това. Такива решения не мисля, че някой от нашия екип, нашите хора, всички ние сме направили и това е за мен задачата, която трябва да продължим да правим", заяви Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната".

Пред журналисти Кирил Петков отново заяви, че трябва да се намери спешно решение пътните фирми у нас да получат парите си и никой да не става заложник на споровете в коалицията.

За пръв път премиерът коментира и видеоклипа на културния министър, който предизвика широк обществен отзвук. Петков заяви, че въпреки настояването на културната гилдия, Атанас Атанасов няма да бъде сменен. А на въпрос дали ще има други рокади в кабинета, за да се потуши напрежението, заяви: "Не, няма да има".

ПП не се готвят за нови предсрочни парламентарни избори, а гледат с увереност към местния вот.

Вижте и още във включването на Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-рано през 2024 година ще е готова градската железница на Пловдив
Най-рано през 2024 година ще е готова градската железница на Пловдив
Само ПП и ДПС подкрепиха Каримански за управител на БНБ в пленарна зала (Обзор)
Само ПП и ДПС подкрепиха Каримански за управител на БНБ в пленарна зала (Обзор)