НОВИНИ

Борислав Крачанов пред БНТ: Конкуренция ще има, ако ние си я направим

борислав крачанов бнт конкуренция направим
bnt avatar logo
от БНТ
19:42, 12.11.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на волейболния Марица Пловдив Борислав Крачанов имаше някои забележки към представянето на своя тим при успеха с 3:0 гейма срещу ЦСКА в дербито на 4-ия кръг от родното първенство при дамите.

Въпреки това младият наставник сподели, че победата е най-важна и сподели, че за "жълто-сините" е било трудно да се адаптират обратно към срещите в НВЛ след ангажиментите си в Шампионската лига.

"На всеки един треньор му се иска неговият отбор да играе по-хубаво. Можеше да играем много по-съсредоточено и с много по-голяма агресия, но в крайна сметка важна е победата. Мисля, че си свършихме работата", започна Крачанов в интервю за БНТ.

"Не мога да кажа, че нещо кой знае какво е станало. Ясно е за всички, че допреди три дни играхме Шампионска лига и имахме много малко време да избистрим главите и да се фокусираме върху българското първенство. Има разлика между отборите, с които играем в единия и другия турнир, така че ни е нужно време за адаптация. Проблемите са в нашето игрище. Когато бъркаш, не може да искаш от противника да не се възползва от тези грешки", продължи той.

Пред нашата камера треньорът на Марица коментира и дали очаква през настоящия сезон да има някаква конкуренция в битката за титлата в шампионата.

"Конкуренция ще има, ако ние самите си я направим. Ако не си направим, ще се случи това, което гледаме през последните години - Марица да побеждава. Всичко е в нашите глави и нашите ръце. Вярвам в момичетата и не мисля, че ще покажем на някой отбор, че ще има конкуренция. Искам от моите състезателки да останат фокусирани и да си вършим работата мач за мач, за да повишаваме нашето ниво", завърши Борислав Крачанов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на село Долец сами се справят с пораженията от опустошителната буря
Жителите на село Долец сами се справят с пораженията от опустошителната буря
За опасно силен вятър в някои райони на Ирландия предупреждават от МВнР
За опасно силен вятър в някои райони на Ирландия предупреждават от МВнР