НОВИНИ

Какви са политическите реакции след обявяването на проекта "Продължаваме промяната"

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
20:41, 19.09.2021
Чете се за: 04:45 мин.
Политика
Слушай новината

Лидерът на "Има такъв народ" с реакция след проучването на "Тренд". Във Фейсбук Слави Трифонов определи като лъжа твърдението, че партията му е виновна да няма правителство. Той допълва, че "Има такъв народ" е била готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност, но не е получила подкрепата на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Според Слави Трифонов различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят нова теза в съзнанието на хората.

Слави Трифонов: Твърдението, че "Има такъв народ" са виновни да няма правителство, е лъжа

"А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват. Твърдението, че "Има такъв народ" са виновни за това да няма правителство, е лъжа", заяви Слави Трифонов.

Трифонов допълва, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС е невъзможна и в следващия парламент. Лидерът на "Има такъв наред" припомня, че партията му е имала 65 депутати в предишния парламент, а останалите политически сили можели да направят различни коалиции и да съставят правителство. Публикацията на Трифонов се появи малко след като Кирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект. Постът започва и завършва с думи за разочарованието.

"И между другото ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек е очарователен. После може да страдаш", допълни Слави Трифонов.

В "Денят започва с Георги Любенов" бившият вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева коментира, че ГЕРБ са готови за съставяне на ново правителство и новият политически проект на Асен Василев и Кирил Петков не ги притеснява.

Екатерина Захариева: Имаме силата, смелостта и знанията да направим правителство

"Това е демокрацията, нека да се явяват на избори, да видим какво ще кажат българските граждани. Ние не се страхуваме от конкуренция. Гледам, че други политически парти се притесняват. Очевидно е имало опити от тяхна страна за отцепване на част от структурите им за покупка на партии, за да могат да се явят на избори. И БСП, и "Да, България" като гледам са притеснени", добави Екатерина Захариева.

В предаването "Говори сега" евродепутатът и заместник-председател на ДСБ Радан Кънев коментира, че общественият интерес изисква съвместно явяване на изборите на "Демократична България" и новия проект на Асен Василев и Кирил Петков.

Радан Кънев: Обединение на новия проект на Петков и Василев и ДБ дава шанс за победа

"Това дава един уникален, убеден съм, много рядък шанс в България да има изборна победа на реформаторските политически сили или, ако искате да използваме тяхната терминология - "Коалицията на почтените", коментира Радан Кънев.

От "Изправи се БГ! Ние идваме!" призовават за обединение на формацията с "Демократична България" и новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев - "Продължаваме промяната".

Бабикян подкрепя идеята за обединение на ИБГНИ с "Демократична България" и проекта Петков-Василев

"Това е продължение на същия тип политика. Да се съберем тези, които имаме еднакви виждания за бъдещето и желаещите да променят България", заяви Арман Бабикян.

Манолова: В следващия парламент мнозинството на промяната ще е по-голямо с проекта Петков - Василев

"С появата на формацията на Кирил и на Асен ще има едно стабилно устойчиво мнозинство, което ще е способно да излъчи управление, да направи и мнозинство на почтените, които да извършат промяната, която очакват българските граждани", каза още Мая Манолова.

Кирил Петков и Асен Василев все още не са водили официални разговори с "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори ден на протести в Айтос след тежката катастрофа
Втори ден на протести в Айтос след тежката катастрофа
Защо се налага да се броим, какви са ползите?
Защо се налага да се броим, какви са ползите?