НОВИНИ

"ОСКАРИТЕ: НАДЕЖДИ И ПОБЕДИ"

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
18:10, 26.04.2021
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

В специалното ни онлайн студио "ОСКАРИТЕ: НАДЕЖДИ И ПОБЕДИ" събрахме най-интересните моменти от връчването на престижните награди "Оскар".

За нощта на грандиозното събитие, за победите и загубите, за надеждите и блясъка - разговор с един от българските режисьори на Мария Бакалова - Ивайло Пенчев, с актрисата Елена Петрова и с кинокритика Димитър Дринов.

Мария не успя да спечели "Оскар", но името ѝ вече е добре познато на големите звезди отвъд Океана и на медиите.

Как нашето момиче се вписа в церемонията и какви бяха думите ѝ пред репортерите на червения килим - от САЩ разказа журналистката Николета Моралес, която и тази година отразява Оскарите.

Водещ на специалното ни студио беше Галя Крайчовска.

Мария Бакалова ни даде повод за гордост и надежди. Първата българска актриса, номинирана за Оскар, получи сериозна подкрепа от киногилдията.

Мария Бакалова влиза в киноистория като първата българска актриса, номинирана за Оскар, БАФТА, Златен глобус. Само на 24 тя знае какво иска да постигне и не спира да работи и мечтае. Още на снимките за филма "Като за последно".

"Изключително амбициозна, отворена, надъхана да работи. Тя не искаше да спи, да яде. Искаше само да снима, да работи, да работи и влагаше изключително много усилия. Това си пролича с всичките номинации", каза режисьорът Ивайло Пенчев.

Успехът е огромен, единодушни са всички. Отваря широко вратата на голямото кино.

"Тя постигна нещо, което в България никой не е постигал", каза Ивайло Пенчев.

"И доста страни от Балканския регион", добави актрисата Елена Петрова.

"Хората, които ще докосне на работата си - това е най-важното. Няма значение успехи за българското кино или това. Киното в крайна сметка е да ни докосва, да променя живота по някакъв начин. И смятам, че тя вече го е направила успешно с доста хора. Да продължава да го прави", каза кинокритикът Димитър Дринов.

"Най-ценното е да запази това малко, бунтуващо се диво момиченце в себе си. Да не го пуска да си тръгне, защото това дава друга тяга, друг блясък в очите. Да си запази сърчицето и ума такива, каквито са чисти. Да върви напред. Вече нещата така са тръгнали, че няма връщане. И наистина се надявам да получи шансове за добри партньорства, сценарии и добри режисьори. Само тогава се става добър артист", каза Елена Петрова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Властта срещу Навални: Московската прокуратура спря дейността на щабовете му
Властта срещу Навални: Московската прокуратура спря дейността на щабовете му
ИТН предлага за премиер шахматистка и ще върне мандата. Какви са следващите ходове?
ИТН предлага за премиер шахматистка и ще върне мандата. Какви са следващите ходове?