НОВИНИ

Слънчево начало на деня, следобед облаци и дъжд

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 23.04.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на много места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони ще прегърми. Има условия и за градушки. Вятърът ще е слаб, от югозапад, около след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София около 18°.

По Черноморието денят ще започне слънчево, но в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно по южното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд, на места и ще прегърми. Вятърът ще е умерен, преди обяд от югозапад, след обяд - от северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 16° и 20°. Температурата на морската вода е 8 - 10°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините повече облаци ще има през втората половина на деня, в масивите от Западна България ще превали дъжд, над 1800 метра дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще е умерен до силен от запад-югозапад, след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

През нощта срещу Великден над страната ще е ясно и почти тихо. Температурите около полунощ ще са между 9° и 14°. В неделя ще бъде слънчево с максимални температури между 21° и 26°. През първата половина от следващата седмица повече слънчеви часове ще има до обяд, а след обяд и до полунощ на места, ще има превалявания и гръмотевици; възможни са и градушки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трус от 5,7 по Рихтер в Босна взе жертва
Трус от 5,7 по Рихтер в Босна взе жертва
Александър Везенков не успя да помогне на Олимпиакос срещу Монако
Александър Везенков не успя да помогне на Олимпиакос срещу Монако