НОВИНИ

Тома Биков, ГЕРБ: Асен Василев трябва да подаде оставка

bnt avatar logo
от БНТ
19:20, 03.06.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

"Факт е, че Асен Василев не се ползва с доверието на българския парламент. Според всички правила на политиката, г-н Василев трябва да подаде оставка като министър на финансите. Така би направил министър на финансите, който вижда, че няма подкрепата на мнозинството". Това каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков в „Още от деня“.

Той отрече ГЕРБ да саботира „Продължаваме промяна“.

„ПП използват думи като саботаж при най-нормални, демократични ситуации, в които опозицията си е опозиция, а управляващите са си управляващи. Те трябва да са наясно, че ние на тях нищо не им дължим нито подкрепа, нито разбиране“, добави Биков.

Според „Продължаваме промяната“ ГЕРБ не са изработили Националния план при кризи, така че да бъде задействан и да има ефективни резултати в тази криза.

„Планът е написан, но той няма как сам да заработи. Планът трябва да е уплътнен с действия – да се помисли преди да се свърши нещо, да се види какви ще са последствията“, коментира той.

Биков допълни:

„По времето на второто управление на Борисов, България успя да се справи с тогавашната бежанска криза. Тя идваше от Близкия изток и не допуснахме със силите на дипломацията у нас да има тежка мигрантска криза“.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контузия попречи на Зверев да доиграе мача с Надал
Контузия попречи на Зверев да доиграе мача с Надал
Съдийска бригада от Италия ще ръководи срещата между България и Грузия
Съдийска бригада от Италия ще ръководи срещата между България и Грузия