НОВИНИ

Валежи и още по-хладно време утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:11, 25.08.2021
6591
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за по-хладно време и валежи на много места в страната днес. Във Видин, след 32° вчера, днес максималната температура е едва 26°, а в София, където освен проливен дъжд, падна и градушка с диаметър 6 милиметра, е малко над 27° .

Валежи и гръмотевици ще има и през нощта, главно в северозападната половина от страната, по-интензивни и значителни по количество на отделни места в централната част на Дунавската равнина.

Код жълто за локални интензивни валежи, гръмотевици и условия и за градушки е в сила утре в 5 области от Югоизточна България и планинските райони на областите Пловдив и Стара Загора.

Максималните температури вече в цялата страна ще се понижат и ще бъдат между 26° и 31°. Ще духа слаб, в Дунавската равнина, където ще преобладава слънчево време - умерен северозападен вятър.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има гръмотевични бури и валежи, на отделни места интензивни. Ще бъде ветровито, с умерен северозападен вятър, но вълнението на морето ще бъде слабо. Максималните температури ще са от 26° до 28°. Температурата на морската вода е около 26°.

Лоши условия за туризъм в планините утре - ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Ще има валежи, в отделни райони - значителни по количество и придружени от гръмотевични бури. Ще има условия и за градушки.

Облачно и дъждовно ще бъде утре и в много райони от Европа. Слънчево ще се задържи във Франция, източните части на Европейска Русия, както и почти навсякъде в Испания и Италия.

На Балканите - студеният атмосферен фронт, причина за захлаждането и у нас, утре ще достигне и югоизточните райони, където се очакват валежи и гръмотевици. В западните части от полуострова ще превали само на отделни места, но в Албания се очакват значителни количества.

У нас в близките дни ще бъде предимно слънчево, с превалявания в петък в Източна България, а в събота и неделя - главно в западната половина от страната. Температурите слабо и временно ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удареният от гръмотевица остава за наблюдение в болницата
Удареният от гръмотевица остава за наблюдение в болницата
Как тръгват на училище в Европа?
Как тръгват на училище в Европа?