НОВИНИ

Христо Крушарски: Българският футбол се оправя с работа и с тояжка

Христо Крушарски
bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 10.04.2022
Чете се за: 03:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски сподели причините, поради които е решил да се оттегли от клуба. Той беше гост на предаването „Арена спорт“ по БНТ.

Босът на "смърфовете" коментира и темата за президентския пост в БФС като не отрече, че възнамерява да се включи в битката.

„Ако си спомняте как започнах в Локомотив, беше с победа на Левски, сега завърших с победа над ЦСКА, човек трябва да знае кога да сложи край на своята кариера. Апетитът идва с яденето, апетит на Локомотив е по-голям, Локомотив е по-гладен. Най-важното, което трябва да се надгражда сега, е школата. Липсата на терени за подготовка не доведе до резултата, който трябваше да стане“, сподели Христо Крушарски.

Босът на пловдивчани уточни, че не е срещнал необходимото разбиране и съдействие от местата управа.

„Най-голямата подкрепа, която трябва да оказват, са общините. Аз похарчих около 4 - 5 милиона вече, не виждам някой да е станал милионер от футбола в България. Аз можех да стана, ако бях собственик на базата“, сподели Крушарски.

Относно това кой да бъде назначен начело на тима, Христо Крушарски сподели, че би трябвало да се гласува доверие на подалия оставка Александър Тунчев.

„Не сме коментирали тази тема за треньора. Аз си имам собствено мнение, Сашо (Александър Тунчев – бел.ред.) да си продължи. Помните епопеята Бруно Акрапович, тя започна със 7 загуби“, каза още собственикът на Локо Пд.

Запитан за евентуалното закупуване на Септември Симитли, каквито информации се появиха, той уточни, че не става дума в момента за такава сделка.

„Ние с Тони сме приятели, а той е малко по-луд от мен. Той имаше една идея, която обсъждахме, тази идея аз я познах в Самоков с изграждането на терените. Преди години имаше турнири и много отбори идваха да се подготвят тук, а сега нашите отбори ходят да се подготвят в Турция. Тази идея аз ще я продължа. Ще се срещна с кметовете на Петрич и Сандански заради терени. Защо да не си оставяме парите в България, а да ги изнасяме навън“, добави Христо Крушарски.

Относно битката за президентското място в БФС Христо Крушарски сподели, че би се включил в подобно предизвикателство.

„Започнах да работя по тази тема. Спомняте си кой подхвана темата за аматьорските клубове. Има хора, които събират по 5 лева, за да ходят да играят мачове. Сега БФС взе решение да премахне таксите за аматьорските клубове. Сега се срещам с отборите, виждам какви са им проблемите. Българският футбол се оправя с работа и с тояжка. С това плюене нищо няма да стане, борба за кокала, който е оглозган вече“, завърши още Крушарски.

Цялото интервю вижте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рязко застудяване и валежи днес, северният вятър ще духа и утре
Рязко застудяване и валежи днес, северният вятър ще духа и утре
Слави Трифонов: Няма да оттегля кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ
Слави Трифонов: Няма да оттегля кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ