НОВИНИ

Започват засилени проверки по пътищата в страната за Великден

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
23:10, 20.04.2022 (обновена)
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

МВР и "Пътна полиция" със специални мерки за сигурност по Великден. През следващите дни ще има засилен контрол по пътищата, като се очаква да се извадят всички мобилни камери. Засилено полицейско присъствие ще има още по храмовете в страната и граничните пунктове.

Голямото пътуване за Великденските празници ще бъде съпроводено с мащабни акции на КАТ по пътищата в цялата страна. Шофьорите ще се проверяват за употреба за алкохол, наркотици и за превишена скорост.

"Всички технически средства за контрол на скоростните режими ще бъдат в действие и пак напомням, че те работят на пълна тъмнина и могат да засекат номерата на автомобилите. Апелираме към всички да бъдат много внимателни, да мислят не само за това как да стигнат по-бързо, а че до тях и зад тях е семейството им, а отсреща е нечие друго семейство", призова инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция" към ГДНП.

В навечерието на Великден и очакваното струпване на хора засилен контрол е предвиден във всички храмове в страната. До момента са извършени над 1800 проверки за пожарна безопасност в църквите, връчени са 3 акта за нарушения.

"От страна на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" е предвидено осигуряване на 29 броя противопожарни автомобила с екипи, които да стоят около най-големите православни храмове в страната", отчете комисар Георги Толин от ГДПБЗН.

От МВР напомнят на гражданите да се погрижат и за сигурността на домовете си - да не оставят отворени прозорци и незаключени врати, за да не станат жертва на домова кражба. Очаква се сериозен трафик и към граничните пунктове в страната.

"С по-голяма интензивност очакваме движението да е по българо-турската граница. Предвид факта, че и към настоящия момент същото е доста интензивно. По-интензивен трафик бихме очаквали и по границата с Гърция, по границата с Румъния, Сърбия и Македония, тъй като отпаднаха изискванията, свързани с ковид мерките", каза още комисар Румяна Борисова от ГДГП.

Очакванията са най-засилен трафикът по пътищата в страната да бъде на 21 и 22 април и в последния ден от поредицата почивни. Засилено полицейско присъствие в следващите дни е предвидено и по автогарите и жп гарите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дъжд наложи Григор Димитров да доиграе утре срещата си от втория кръг в Барселона
Дъжд наложи Григор Димитров да доиграе утре срещата си от втория кръг в Барселона
Зимата се завърна в Испания - снегът блокира пътища
Зимата се завърна в Испания - снегът блокира пътища