НОВИНИ

Съществено затопляне през новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 20.06.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 22° и 27°.

Облачността ще е по-често значителна, около и след обяд – купеста и купесто-дъждовна, с валежи от дъжд. На отделни места ще прегърми. Временни разкъсвания на облачността ще има над крайните западни райони.

Ще духа слаб север-северозападен вятър, който късно вечерта в западната половина от страната ще се ориентира от югозапад.

По Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, след обяд и с гръмотевици. Ще духа слаб северозападен вятър.

Максимални температури 21 - 23°. Температурата на морската вода е 19 - 21°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините облачността ще е значителна, с валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра – около 12°.

През първата половина от новата седмица ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста облачност, но само на отделни места, главно в Източна България и планинските райони, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от север. Температурите бързо ще се повишат и в сряда максималните ще са между 32° и 37°, по-ниски на морския бряг.

В четвъртък ще е предимно слънчево. Вероятността за краткотрайни следобедни валежи намалява. Температурите ще останат без съществена промяна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
Габриела Петрова покри олимпийски норматив
Габриела Петрова покри олимпийски норматив