НОВИНИ

Среща на военните министри на НАТО: Предупреждения към Русия от Брюксел

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
20:50, 16.02.2022
Чете се за: 01:32 мин.
По света
Слушай новината

Министрите на отбраната на страните от НАТО решиха да разработят варианти за допълнително укрепване на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО в Централна и Югоизточна Европа.

Русия изтегля военни части от Крим, западът очаква доказателства

Военните министри от пакта заседават днес и утре в Брюксел. В срещата участва и българският министър на отбраната Стефан Янев. НАТО остава в готовност за диалог с Москва, но все още не вижда признаци на деескалация по границата с Украйна.

Военните министри от пакта отново призоваха Русия да избере пътя на дипломацията и незабавно да изтегли войските си. Те потвърдиха подкрепата си за териториалната цялост и суверенитета на Украйна в рамките на нейните международно признати граници.

Как се стигна до конфликта Украйна - Русия?

И предупредиха - всяка по-нататъшна агресия срещу Украйна ще има огромни последици и Русия ще плати висока цена. Йенс Столтенберг заяви, че очаква отговора на Москва за продължаване на преговорите в рамките на Съвета НАТО-Русия.

"Днес министрите решиха да разработят варианти за допълнително укрепване на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО, включително създаването на нови бойни групи на НАТО в Централна и Югоизточна Европа", допълни Йенс Столтенберг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емилия Йорданова: Резултатът на биатлонистките бе очакван
Емилия Йорданова: Резултатът на биатлонистките бе очакван
Академик Пловдив надигра Левски в резултатен сблъсък в Пловдив
Академик Пловдив надигра Левски в резултатен сблъсък в Пловдив